Kis magyar szappanopera

Kopiás Attila Steve 2008.09.09. 04:34

Tudom-tudom, tomcat is megmondta hogy ha nem vagyok az Igazzy Magyarokkal, akkor márpedig én biztos Gyurcsánnyal vagyok, ehhez kéne picit igazodnom, de nem megy. Esküszöm, sokáig azt hittem, Orbánék akkor fognak választás nyerni, ha ki sem nyitják a szájukat, csak annyit mondanak, “nálunk jobb lesz” és kész. Ha nem sütnek el egy Mikola vagy Semjén féle hülyeséget, csak kussolnak, simán mindenki elhiszi, hogy náluk jó lesz (pedig ugye, de ezt most hagyjuk), annyira idiótának tűnik mindenki körülöttük. A szélsőjobb ugye büszke is rá, hogy folyamatos cirkuszban pörög, szent meggyőződésük, hogy nélkülül meleg hordák erőszakolnák fenékbe a fiainkat, cigányok szervezetten terrorizálnának mindenkit, a zsidók meg még az előbőrünket is eladnák. Ebből a parájukból kifolyólag rengeteg dolgot csinálnak, ami baromi vicces is lenne ha egy üres univerzumban csinálnák és nem itt tennék tönkre pár millió magyar állampolgár napjait. Mindenesetre eddig a Hónap Lendkerekes Idiótái megtisztelő címet azért csak ők nyerték el rendszeresen. (Abba is hagyom gyorsan az ekézésüket, de nem bírom kihagyni, hogy meg ne kérdezzem, vajon mi visz arra egy huszonéves srácot, hogy úgy hívassa magát, miszerint a Véderő Országos Főispánja, Koncz Hunkürthy Attila?… Mindig tudtam, hogy rossz mozgalomba szálltam be, máshol már rég ellentengernagy lehetnék…)

Na de a parlamentnek nevezett párthalmaz most nagyon belehúzott a ki a hülyébb versenybe, nemzetvédő társainknak valami nagyon újat ki kell találniuk ha nem akarják elveszíteni első helyüket. Merthogy az SZDSZ kilépett ugye a kormányból, ergó az kisebbségben szenvedte végig a nyári szünetet, ami kábé senkit nem is érdekelt. (Itt morzsoljunk el egy könnycseppet és emlékezzünk meg arra, amikor a humanisták és sokmás civilek nyomására végül elbukott a TB törvény, Feri kirúgta az SZDSZ-es Horváth Ágnes eüminisztert és elkezdődött az az erózió, ami végül ide vezetett.) Na de most. Dolgoznának. Költségvetés. Fontos dolgok. Meg minden. Osztán ugye az a bibi, hogy ezeket meg kéne szavazni. Csakhogy az MSZP ehhez nincs elegen. A Fidesz nem fog velük szóba állni, ennyire nem hülye. MDF éppen belső elnökválasztásra készül, amúgy se nagyon létezik, néha azért mond valamit, de arra senki nem figyel. Az SZDSZ meg épp Fodor Gáborral adja elő a nagy megújulást, a gonosz kapitalista liberális Kókával szakítva most majd jön az ökoliberalizmus, őszinteség, kordzakó. Azaz, amíg Kóka minigyurcsányként csinálta amit kell, Fodor most mindenre beint, kekeckedik. (Nem nagyon, elvégre rengeteg zsíros állami állást megtartottak az SZDSZ-es arcok, és azokat nem kéne elveszíteni. De lássuk be, hogy miniszteri fizetésük az ugye nincs egy sem és ha így megy tovább, következőleg képviselőjük se lesz, szóval valamit meg ugrálni kell, hogy a szavazók észrevegyék, hogy léteznek…) Ez pedig remek terep a bohócparádéra. Gyurcsány előáll egy adócsomaggal, kéri az SZDSZ-t, szavazza meg. Az ország egyik szeme sír, a másik röhög. SZDSZ felháborodik, elhatárolódik, beszól. (Fidesz a sarokból: Gyurcsány monnyonle.) Gyurcsán erre lemegy kutyába, épphogynem sírva könyörög az SZDSZ-nek, hogy mondják meg, miért cserébe támogatnák a csomagját. Ezzel egyidőben azonban drámai bejelentést is tesz, MSZP-s nyugdíjasok tömegeihez száll ki a mentő egyidőben: ha nem szavazódik meg a költségvetés és az adócsomag, ő bizony lemond. Nem tudom, mit várt (”Jajj, Feri, ne csináld már, persze, hogy benne vagyunk…”), mindenesetre kábé azt kapta rá, hogy oké, hajrá, legyen szakértői kormány.

És itt meg kell, hogy álljunk eme Fodor Gábortól származó ötletnél (igaziból nem az övé csak lopta, de ezt hagyjuk), annyira zseniális.

Szakértői kormány.

Azt jelentené ez, hogy álljon össze egy összparlamenti kormány, amiből kihagyjuk a politikusokat, hanem hozzáértő szakembereket kérünk fel miniszternek.

Zseniális.

Szakértői kormány. Egy kifejezésbe sikerült sűríteni egy rakat feltételezést és tényként tállalni.

Elsőként, hogy a nem-szakértői kormány az nem jó. Rossz, abban politikusok vannak, azok biztos lopnak meg bénák meg minden. Amiben egyet is értek, csak fura ezt egy kétszeres miniszter szájából hallani…

Másodsorban, hogy létezik egy univerzális tudomány, ami alapján meg lehet mondani, hogy egy szakértői belügyminiszternek pontosan mit kell csinálnia. Márminthogy innentől nem kell dönteni, csak jó szakembernek kell lennie és tudni fogja. Ebben mondjuk annyira már nem tudok egyetérteni, hisz legutóbbi információim szerint a kormányzás az a terület volt, ahol eldöntjük azt, hogy merre akarunk menni az ezernyi út közül (igen, ehhez meghallgatunk szakértőket is, kár, hogy mindegyik mást mond) és aztán jól megvalósítjuk. Nincs képlet, döntés van, törekszünk a legjobbra. (Jó, a gyakorlatban lopnak, csalnak és hazudnak, de elméletileg…) Egyfajta művészet. Szakértői festőművész sem létezik, nem véletlen.

Harmadrészt pedig legutoljára amikor leellenőriztem az alkotmányunkat, nem egy hülye technokrata diktatúrában éltem, hanem egy legalább papíron demokráciában. Aminek egyik kulcspontja, hogy a nép választ, a nép dönt, a nép mondja meg merre. A képviselői az ő akaratát képviselik. Nem mintha láttam volna már ilyet, de elvileg. És most őszintén: ki a fene szavazott itt a Szakértőkre? Az emberek nagy része senkire nem szavazott, a maradék nagy része pedig az öt szerencsétlen parlamenti pártunkra. Szakértő-t nem láttam a listán, nem olvastam a programjukat, nem ismerem az arcukat, nem is szavaztam rájuk. Most egyszer csak átvennék a kormányrudat és elhajóznak az országgal valamerre? És ki szavazná meg a törvényeiket? Mert a miniszterek azt csak kidolgozzák, a parlamenti képviselők szavaznak róla. Azok pedig nem változnak, maradnak a mostani arányok. Innentől együtt szavaz a fideszes az MSZP-ssel mert a Szakértők azt mondják? Nem tűnik valószínűnek…

Tehát Fodor és Gyurcsány pillanatnyilag versenyt futnak a leghülyébb pártelnök címért. Gyorsan kéne eredményt hirdetni, mert a legújabb elnökségi gyűlésen kábé az MSZP is kihátrált Feri mögül, még egy hét és az anyósa sem rá szavaz… Persze ez előbbi nem is csoda, elvégre régóta lehetett tudni, hogy egyszemélyes vezérként működteti az ehhez nem szokott MSZP-t. A törzsgárda is gyakran a sajtóból tudja meg, hogy minek kell mától örülnie, ezért akkor is nehéz lenne lelkesedni, ha ezek nem baromságok lennének. Annak a kéttucat MSZP-s szavazónak végülis maximális respect, hogy még mindig kitartanak, ők még akkor is megülik a döglött lovat, amikor már mindenki lemondott róla…

Már azt hinnénk, hogy vége is ennek a hacacárénak (9 nap telt el eddig szeptemberből összesen), de nem. Fodor tovább házal, Orbánnal is találkozik, legyen már ugyan szakértői kormány. MDF is becsatlakozik, remek időzítéssel szerdára (mára) hívnak össze össz-ellenzéki megbeszélést, amire sajnos sem az SZDSZ, sem a Fidesz nem tud elmenni időhiány miatt, de ráadásul az MDF-esek sem érnek rá akkor. Kár, hogy engem nem hívtak meg, én sem érek rá és akkor már négyen lennénk akik nem vagyunk ott…

Zúg a fejünk mi? Nem baj, szépen átolvassuk még egyszer, fogjuk fel, hogy ezek tényleg olyan kretének, amilyennek tűnnek, eddigre kábé összeáll hogy mi lesz a tematika a következő pár napban.

Hisszük mi, amíg Orbán be nem dobja: ő személy szerint inkább feloszlatná a Parlamentet. Ehhez 50% kell csak, szóval ha minden ellenzékinek oké, akkor mehet. Pár hónap (gondolom fizetett) pihi a képviselőknek, aztán új választások, amit nyilván megnyer a Fidesz. Azért az MDF-esek és az SZDSZ-esek arcát szívesen megnéztem volna amikor ezt meghallották, ők ugye jócskán a bekerülési küszöb alatt vannak (ami amúgy egy baromság, viszont annó pont ők találták ki), azaz ha ebbe belemennek, kiejtették magukat örökre.

Szóval vagy marad minden a mostaniban, akkor senki nem fog megszavazni semmit, az MSZP béna kacsaként ül kormányban. Vagy szakértői kormány lesz, de azt egyszerűen nem tudom elképzelni hogy működne annyira baromság. Vagy feloszlatják a parlamentet és előrehozott választások lesznek, de ehhez az kell, hogy az SZDSZ/MDF megszavazza a saját halálát, ami nem tűnik valószínűnek. Derűs kilátások.

Hát, hát. Feszülten várjuk a folytatást. Legalább annyira érdekes, mint ha Juan és Juanita kalandjainak 375. részét várnánk.

De hogy senki ne mondhassa, hogy elkeserítő a helyzet, még javaslatom is van. Legyen egy pont Vityának: oszlassuk fel, ami most van. Előtte vigyük le a bekerülési arányt 0,25%-ra (azaz töröljük el azt), és engedjünk párton kívüli szervezeteket is indulni. Éljenek a kis pártok, lokálpatrióta szervezetek és társaik. Higyjétek el, roppantul érdekes és produktív évtizednek néznénk elébe azzal együtt is, hogy a Jobbik és a Munkáspárt is parlamenti párt lenne… Csak könyörgöm, ezt az ötpárti szenvedést hagyjuk már a fenébe, mert ez nekünk már eddig se volt jó, de most már nekik sem az…


A bejegyzés trackback címe:

https://rocknpol.blog.hu/api/trackback/id/tr61039075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Disclaimer: A blogban leírt gondolatok nem tükrözik semmilyen engem tagjai vagy szimpatizánsai közé soroló szervezet hivatalos vagy informális álláspontját, kivéve ha ez külön feltüntetésre kerül. Koncepció és stratégia nélkül a saját magánvéleményemet, spontán ötleteimet osztom meg itt.

Oszd meg

Friss topikok

 • Kopiás Attila Steve: @Avatar: net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=99400034.TV 1994. évi XXXIV. törvény a Rendőrségről "19. § (1) A jogszabályi előírások végrehajtását szolgáló rendőri intézkedésnek - ha t... (2011.10.24. 23:58) Ne várj másokra - csinálj valamit most!
 • Saman: Én a blogomban igyekeztem utána eredni annak, hogy ez a kudarctömeg alapvetően következik-e a kultúránkból. Amit a szerző leír a bevezetőben, az elég érdekes. A személyiség mit tud kezdeni azzal, ... (2011.10.24. 01:10) Nekem miért nem tetszik a rendszer?
 • iii: Ja, most olvasom, hogy azok azonos nagyságúak. Akkor minden OK. (2011.02.20. 22:21) Adózzanak a szegények!
 • Kopiás Attila Steve: Komolyan mondom, ha nem fagynának halálra emberek miatta, csak valami érdektelen témáról lenne szó, elképesztően szépnek tartanám művészi szempontból azt a képességet, hogy _minden_ _egyes_ _mondata... (2010.12.16. 17:18) A hajléktalan emberek elleni hadjárat aktuális állása
 • krumplib: Tetszik a szótár:-) A Facebook-on is van egy hasonló: www.facebook.com/pages/Ujbeszel-Szotar/106066146132625 (2010.12.05. 13:51) Újbeszél szótár a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez
 • Kopiás Attila Steve: @terasz9: "Megmondanád, hogy egészen pontosan milyen politikai berendezkedést képzelsz el, és azt hogy hívják, ill. melyik országban működik a gyakorlatban, ahol nem párt/pártok irányítják az ország... (2010.11.06. 18:20) Elegem van
 • becketman: Kösz az írást! Index-címlap idehozott és nagyon nem bántam meg. Az én fejemben is pörög már a gondolat egy ideje, most inspiráltál annyira, hogy elő is vegyem a témát! (2010.11.05. 19:49) Pár gondolat a hajléktalan emberekről
 • 1.szóló: helyesebben: "ne feledjük: a Magyar Köztársaságban PILLANATNYILAG minden hatalom a népé." - vagyis mind(össze)addig, amíg Lázár perzekútor nem vonja össze a szemöldökét egy "önálló indítvány" erejé... (2010.10.27. 14:43) Párt és állam
 • Kopiás Attila Steve: Ezt adaléknak még hozzáadnám a "joggyakorlat vs papíron szereplő jogszabályok" különbséglistához: net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.kpm "1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a ... (2010.09.24. 18:01) Rendőrök a CM-en: szolgálunk és megfélemlítünk
 • IGe: Az Orbán kormány mennyire is volt komcsi? 2010.02.18. 12:35 IGe vilagnezet.blog.hu/2010/02/18/az_orban_kormany_mennyire_is_volt_komcsi (2010.07.07. 17:14) Méltó Forma Szeretett Miniszterelnökünk Nyilatkozata számára

3096 nap

twitter.com/ka_steve

 • Hibás feed URL.

Humanista hírek

 • Hibás feed URL.