Nem szavazok az LMP+HP-ra, mert nem liberálisok

Kopiás Attila Steve 2009.06.05. 04:34

Nos nem, nem én őrültem meg, csak "kedvenc" liberális parlamenti pártom kínál egy újabb kabaréposthoz alapanyagot.

Merthogy az aktuális helyzet az, hogy várhatóan az LMP+HP összefogás mindegyik párt korábbi szimpatizánsaiból csippent egy kicsit, a legtöbbet pedig persze kiábrándultakból. Van, aki a szociális érzékenységünk miatt jön, más a korrupció-ellenesség és demokrácia-pártiság miatt, nyilván sokak az ökológiai fenntarthatóságért, míg mások pedig a következetes emberi jogi liberalizmusunk miatt.

Ez utóbbi pedig nyilván böki a szadi csőrét, abból a minimális támogatottságából nagyon nem szeretne semennyi százalékot elveszíteni. Már azt is nehezen viselik, hogy ők csak a második magyarországi párt, amelyik kiállt az azonosneműek házasodáshoz való joga mellett, de mióta Mohácsi Viktória is otthagyta őket mert a szegregált oktatás felszámolásáért sem tettek semmit, még az egyetlen aduként használt emberijogi marketingszövegük is összeomlani látszik.

Úgyhogy először csak minimál szinten indult el az ellenkampány. Blogkommentekben, facebook üzenőfalon, sunyin és laposan. Fodor pár mondatban beszólogat haveri körben tartott előadásokon, ilyesmi. Aztán gondolom rájöttek, hogy ezzel nagyot nem lehet ütni, úgyhogy beindult az e-mail kampány.

Itt letölthető a baráti hangvételű, csatolmányként pár száz fős címzettel rendelkező körüzenetekben terjedő PDF, mely lerántja a leplet a "kommunista propagandából ismert", "Jobbikhoz hasonló", igaziból MSZP-SZDSZ-MDF-FIDESZ-MIÉP hátterű LMP-ről, egyértelművé téve, hogy csak az SZDSZ mer őszintén beszélni, az SZDSZ a "te pártod". Mestermű, komolyan, minden szava kincs. Oké, kábé annyira őszinte és hiteles, mint egy átlagos SZDSZ-es propaganda anyag, de milyen szépen ki van találva a koncepció! No de itt még nem állunk meg, sőt, a legjobb része most jön!

Hiszen mi van, ha véletlenül bárki meg akarná kérdezni az LMP-t, hogy "ti tényleg ilyen barom állatok vagytok, mint ahogy az SZDSZ mondja?" Még a végén az érdeklődő utánanéz az LMP programnak (netán a HP-nak is), osztán akkor már csak a baj van, még az is lehet, hogy megtetszik neki. No, azt már nem, összedugták a fejüket a nagyokosak és előálltak a nagy ötlettel. Tippem szerint Zöld Kecske Hadművelet néven futhat a dolog. Létrehoztak ugyanis egy @lehetszmas nevű Twitter felhasználót az LMP-s baba fényképével. (A twitter kb olyan, mint az iwiw üzenőfal, azok látják, amit írsz 140 karakterben, akik feliratkoznak rád. Kb. Kamu felhasználó itt, a valódi @lehet_mas felhasználó itt, engem meg nem meglepő módon @ka_steve néven lehet megtalálni.) Szépen bejelöltek pár száz embert, akik közül páran (egyelőre 21 egész ember engem is beleértve) vissza is jelölte őket. És elkezdték tolni a tutiságot: egy mondat az LMP-ről és egy link, ami - fantáziadús ötlet - egy PDF-re mutat. Mondjuk az LMP weblap helyett egy gagyi, ingyenes letöltést lehetővé tevő szerveren lévő PDF-re, de az egyszeri felhasználó csak elhiszi.

A PDF pedig - most tessék megkapaszkodni - LMP-s designban, "Az LMP válasza a liberalizmus vádjára" címmel, többes szám első személyben beszél: "egyértelmûen kimondjuk: az LMP nem liberális párt." Szépen sorolja a vádakat, az "LMP" pedig - néhol a humanistákra hivatkozva - végig "hárítja" a vádakat. Brilliáns munka egyébként, a legtöbb helyen éppen csak picit csúsztat, éppen csak annyira tekeri ki a saját üzenetünket, hogy pont ellenszenvessé váljon, de hihető legyen, hogy mi tényleg ezt képzeljük. Az ellenpont természetesen az SZDSZ, aki aztán tényleg nagyon liberális.

A designt teljesen nem találták el, sem a szín nem ugyanaz az árnyalat, sem a standard designelemeket nem sikerült kimenteniük egy eredeti PDF-ből, de becsületükre legyen mondva, rajzoltak nekünk zöld szívet, körbeálló zöld emberkéket, de még egy kecskés logót is. Ez utóbbit amúgy nem tudom hova tenni (tán a "bizonyítsuk be, hogy ezek mucsaiak és utálják Budapestet, tegyünk ide valami nagyon parasztosat, mondjuk egy kecskét" volt a koncepció), mindenesetre nekem nagyon tetszik, itt van jobbra.

Őszintén szólva én kezdem sajnálni, hogy éjfélkor vége a kampánynak (bár gondolom ettől ők még nem hagyják abba, de a választások is itt vannak hamarost), szerintem baromi szórakoztató ez a tevékenységük. Mondjuk lesznek még országgyűlési választások, ahol konkrétan kiesőre játszanak majd, ott nyilván nagyobb költségvetést kap a projekt, azaz látjuk mi még ezt. Kreativitásukat csodálva megjegyezném, szerintem pályát tévesztettek. Nem politikusnak kellett volna menniük, hanem komikusnak, parodistának. Szerencsére úgy tűnik, jövő áprilisban és októberben felszabadulnak rengeteg teher alól, így szabadon kamatoztathatják ezirányú tehetségüket.

P.S.: Nem hiszem, hogy érdemben kellene a szánkba adott szerencsétlenségekre reagálni, remélem intézményes szinten sem megyünk majd bele valami béna magyarázkodós dologba. Aki a szadinak akar hinni, azt úgyse nagyon érdekli más, aki meg nem, az úgysem tőlük tájékozódik. Ezt a postot is azért raktam ki linkekkel, PDF-ekkel együtt, mert viccesebbnek tartom az egészet, mint veszélyesnek. Mindenesetre ha valakit érdekel valami, majd kérdez, ismeritek a hivatalos elérhetőségeket meg az én privátomat is, megtaláltok...


A bejegyzés trackback címe:

https://rocknpol.blog.hu/api/trackback/id/tr421164757

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kettős Mérce 2009.06.05. 18:32:53

Az SZDSZ-es anti-LMP kampány folytatódikAz LMP nevében küldtek ki ismeretlenek az LMP-sek emberijogi liberális szavazóit elbizonytalanítani igyekvő hamis levelet. A leveleket most is olyanok kapták meg, akik korábban már valamilyen formában kapcsolatba ke…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2009.06.05. 17:11:06

Úgy tűnik, hogy a pártok is felfedezték, hogy a neten olvasnak az emberek.

Ezért próbálnak meg másokat befeketítő saját gyártmányú állhíreket legyártani.

Schiffer Andris kétnaponta belerúg az SZDSZ-be a sajtóban. Miért nem vitatkoznak egy ebből készült remixxel?

Most hogy küszöbön a nagy bukta, esetleg elkezdhetnének gondolkodni, hogy mit csináltak rosszul?

De nem. Ezek még mindig erőből próbálkoznak!

Pedig ez csak arra jó, hogy még jobban elszigetelődjenek a választóktól.

Törzs Jenő 2009.06.05. 17:56:56

A humák oldalán a képed alatt a következő vállalások szerepelnek:

1. Nők: Szükségesnek tartjuk a választásokon a 40 %-os nemsemleges kvótarendszer bevezetését. Garantálni kell az egyenlő munkáért egyenlő bér elv érvényesülését. A családbarát munkahelyeket adókedvezményben kell részesíteni. Tiltakozunk a családok szociális ellátásainak megszüntetése ellen. A munkába való visszatérést a részmunka és a távmunka lehetőségének kiszélesítésével kell segíteni. A családon belüli erőszak megfékezéséért távoltartási törvénnyel kell garantálni a bántalmazottak biztonságát.
2. Etnikai kisebbségek: Kulturális, politikai és szociális egyenlőséget Európa minden kisebbségének, így a határon túli magyaroknak és a hazánkban élő nemzeti és etnikai kisebbségnek is. Fel kell számolni a szegregációt és támogatni kell a kulturális értékek megőrzését.
3. Idősek: Oktatási- és munkalehetőségeket az időseknek is. A nyugdíj tegye lehetővé a méltó megélhetést.
4. Fogyatékkal élők: A fizikai és elektronikus akadálymentesítést kezeljük prioritásként, támogassuk a fogyatékkal élő személyek foglalkoztatását.
5. LMBT: Teljes jogegyenlőséget a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű embertársaink számára, legyen szó házasságról, családalapításról, örökbefogadásról vagy öröklésről.
6. Bevándorlók, menekültek: Az állampolgárokéval azonos egészségügyhöz, oktatáshoz, lakhatáshoz, munkavállaláshoz, választáshoz, és választhatósághoz való jogot a politikai vagy vallási menekülteknek. Követeljük a menekülttáborok bezárását.

Ebből mennyit enged megcsinálni az LMP?

subabubba 2009.06.07. 02:19:35

Kemény ez a szadesz . Erősen markolják a slusszkulcsokat a zsenükben, amiket az fb tagságok, egyéb bizottgok mellé kaptak, és érzik, hogy egyre csak csúszik ki a kezeik közül. A dicső szürkeállomány.... :(

Disclaimer: A blogban leírt gondolatok nem tükrözik semmilyen engem tagjai vagy szimpatizánsai közé soroló szervezet hivatalos vagy informális álláspontját, kivéve ha ez külön feltüntetésre kerül. Koncepció és stratégia nélkül a saját magánvéleményemet, spontán ötleteimet osztom meg itt.

Oszd meg

Friss topikok

  • Kopiás Attila Steve: @Avatar: net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=99400034.TV 1994. évi XXXIV. törvény a Rendőrségről "19. § (1) A jogszabályi előírások végrehajtását szolgáló rendőri intézkedésnek - ha t... (2011.10.24. 23:58) Ne várj másokra - csinálj valamit most!
  • Saman: Én a blogomban igyekeztem utána eredni annak, hogy ez a kudarctömeg alapvetően következik-e a kultúránkból. Amit a szerző leír a bevezetőben, az elég érdekes. A személyiség mit tud kezdeni azzal, ... (2011.10.24. 01:10) Nekem miért nem tetszik a rendszer?
  • : Ja, most olvasom, hogy azok azonos nagyságúak. Akkor minden OK. (2011.02.20. 22:21) Adózzanak a szegények!
  • Kopiás Attila Steve: Komolyan mondom, ha nem fagynának halálra emberek miatta, csak valami érdektelen témáról lenne szó, elképesztően szépnek tartanám művészi szempontból azt a képességet, hogy _minden_ _egyes_ _mondata... (2010.12.16. 17:18) A hajléktalan emberek elleni hadjárat aktuális állása
  • krumplib: Tetszik a szótár:-) A Facebook-on is van egy hasonló: www.facebook.com/pages/Ujbeszel-Szotar/106066146132625 (2010.12.05. 13:51) Újbeszél szótár a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez
  • Kopiás Attila Steve: @terasz9: "Megmondanád, hogy egészen pontosan milyen politikai berendezkedést képzelsz el, és azt hogy hívják, ill. melyik országban működik a gyakorlatban, ahol nem párt/pártok irányítják az ország... (2010.11.06. 18:20) Elegem van
  • becketman: Kösz az írást! Index-címlap idehozott és nagyon nem bántam meg. Az én fejemben is pörög már a gondolat egy ideje, most inspiráltál annyira, hogy elő is vegyem a témát! (2010.11.05. 19:49) Pár gondolat a hajléktalan emberekről
  • 1.szóló: helyesebben: "ne feledjük: a Magyar Köztársaságban PILLANATNYILAG minden hatalom a népé." - vagyis mind(össze)addig, amíg Lázár perzekútor nem vonja össze a szemöldökét egy "önálló indítvány" erejé... (2010.10.27. 14:43) Párt és állam
  • Kopiás Attila Steve: Ezt adaléknak még hozzáadnám a "joggyakorlat vs papíron szereplő jogszabályok" különbséglistához: net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.kpm "1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a ... (2010.09.24. 18:01) Rendőrök a CM-en: szolgálunk és megfélemlítünk
  • IGe: Az Orbán kormány mennyire is volt komcsi? 2010.02.18. 12:35 IGe vilagnezet.blog.hu/2010/02/18/az_orban_kormany_mennyire_is_volt_komcsi (2010.07.07. 17:14) Méltó Forma Szeretett Miniszterelnökünk Nyilatkozata számára

3096 nap

twitter.com/ka_steve

Nincs megjeleníthető elem

Humanista hírek

Nincs megjeleníthető elem

 
süti beállítások módosítása