Az olvasónapló átköltözik tumblrre + a többi web2-es dolog

Kopiás Attila Steve 2010.02.25. 03:21

Neten böngészgetve rendszeresen szeretném megosztani, illetve saját magamnak is elmenteni az itt-ott talált tartalmakat, néha rövid véleményt is fűzve hozzájuk. Eredetileg ennek a blognak az Olvasónapló rovata szolgált volna erre a célra, ez azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Minden tiszteletem a bloghué, de ez a forma egyszerűen nem alkalmas arra, hogy az ember gyorsan és kényelmesen, akár naponta többször is megosztogasson dolgokat. Bejelentkezés, sok kattintás, szerkesztés, mentés, brrr, időrabló.

A tumblr ellenben pontosan erre lett kitalálva, böngészőbe beépülve két kattintással tud tartalmat megosztani. Így aztán az Olvasónapló innentől nem frissül, helyette a ka-steve.tumblr.com címet látogathatja a nagyérdemű közönség. Ott a jövőben a viccesképtől az érzelmes videókon át a tartalmas cikkeken át minden megjelenik, amit a net elémsodort és megosztásra, vagy akár kommentelésre érdemesnek is tartottam. A tumblr tesztelésként eddig privát szemetelésre volt csak használva, mint az a kommentár nélküli archívumán is látható.

A jobb felső sarokban viszont kezdenek elszaporodni a mindenféle közösségi webes linkek, gondoltam összeírom egy helyen, hol mi látható, hogy mindenki el tudja dönteni, mire és hogyan iratkozik föl. A rendszer kialakításának két célja volt: egyrészt, hogy én minél könnyebben tudjak tartalmat létrehozni és megosztani, másrészt pedig, hogy bárki érdeklődő a lehető legkönnyebben, a neki megfelelő csatornákon keresztül tudja befogadni azt.

iWiw: Nem használom napi szinten, amolyan "jobb híján" opcióként maradt meg.

facebook: Szinte folyamatosan fent vagyok, itt jellemzően személyes érdektelenségeket, valamint a hazai alter/globkrit társadalom által elém vetett linkeket osztok meg. Ha ezek érdekelnek, jelölj meg nyugodtan, akkor is, ha nem ismerjük egymást, csak írj egy fél mondatot, hogy innen érkeztél. Itt automatikusan megjelennek a blogpostjaim, tumblr postjaim és a youtube aktivitásom.

tumblr: Mint ahogy fent is írtam, rövidebb, kötetlenebb tartalmak, cikkek, viccesképek lesznek, néha rövid kommentárral.

twitter: Közvetlenül nem írok ide, viszont összegyűjtve megjelenik minden blogpostom, tumblr postom és youtube aktivitásom egy helyen.

youtube: Főleg mások érdekes videóit gyűjtöm kedvencekbe, de a saját készítésű vagy rólam készült videókat is ide töltöm föl.

Blog/RSS: A blog - itt áll Ön - a jövőben kizárólag a hosszabb lélegzetvételű írásoknak ad teret. Vagy lesz gyakrabban, vagy nem, pont, mint eddig. A cél, hogy releváns tartalom halmozódjon fel idővel. Ez vonatkozik a hozzászólásokra is, ezért van előzetes moderálás beállítva, amin azonban minden nem-primitív hozzászólást átengedek. (Új postokról a narancssárga RSS ikonon keresztül erről lehet értesítést kapni, erről közérthető leírás itt.)


A bejegyzés trackback címe:

https://rocknpol.blog.hu/api/trackback/id/tr301788491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kopiás Attila Steve 2010.02.26. 06:25:11

Nah, ennyit a nyomi technikai korlátokról. Amint kitaláltam, hogy az olvasónapló úgyis rövid műfaj, menjen csak a tumblr-re, azonnal írtam egy olvasónaplót, ami normál blogpost hosszúságú lett és ide kívánkozott. Ez van.
Disclaimer: A blogban leírt gondolatok nem tükrözik semmilyen engem tagjai vagy szimpatizánsai közé soroló szervezet hivatalos vagy informális álláspontját, kivéve ha ez külön feltüntetésre kerül. Koncepció és stratégia nélkül a saját magánvéleményemet, spontán ötleteimet osztom meg itt.

Oszd meg

Friss topikok

 • Kopiás Attila Steve: @Avatar: net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=99400034.TV 1994. évi XXXIV. törvény a Rendőrségről "19. § (1) A jogszabályi előírások végrehajtását szolgáló rendőri intézkedésnek - ha t... (2011.10.24. 23:58) Ne várj másokra - csinálj valamit most!
 • Saman: Én a blogomban igyekeztem utána eredni annak, hogy ez a kudarctömeg alapvetően következik-e a kultúránkból. Amit a szerző leír a bevezetőben, az elég érdekes. A személyiség mit tud kezdeni azzal, ... (2011.10.24. 01:10) Nekem miért nem tetszik a rendszer?
 • iii: Ja, most olvasom, hogy azok azonos nagyságúak. Akkor minden OK. (2011.02.20. 22:21) Adózzanak a szegények!
 • Kopiás Attila Steve: Komolyan mondom, ha nem fagynának halálra emberek miatta, csak valami érdektelen témáról lenne szó, elképesztően szépnek tartanám művészi szempontból azt a képességet, hogy _minden_ _egyes_ _mondata... (2010.12.16. 17:18) A hajléktalan emberek elleni hadjárat aktuális állása
 • krumplib: Tetszik a szótár:-) A Facebook-on is van egy hasonló: www.facebook.com/pages/Ujbeszel-Szotar/106066146132625 (2010.12.05. 13:51) Újbeszél szótár a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez
 • Kopiás Attila Steve: @terasz9: "Megmondanád, hogy egészen pontosan milyen politikai berendezkedést képzelsz el, és azt hogy hívják, ill. melyik országban működik a gyakorlatban, ahol nem párt/pártok irányítják az ország... (2010.11.06. 18:20) Elegem van
 • becketman: Kösz az írást! Index-címlap idehozott és nagyon nem bántam meg. Az én fejemben is pörög már a gondolat egy ideje, most inspiráltál annyira, hogy elő is vegyem a témát! (2010.11.05. 19:49) Pár gondolat a hajléktalan emberekről
 • 1.szóló: helyesebben: "ne feledjük: a Magyar Köztársaságban PILLANATNYILAG minden hatalom a népé." - vagyis mind(össze)addig, amíg Lázár perzekútor nem vonja össze a szemöldökét egy "önálló indítvány" erejé... (2010.10.27. 14:43) Párt és állam
 • Kopiás Attila Steve: Ezt adaléknak még hozzáadnám a "joggyakorlat vs papíron szereplő jogszabályok" különbséglistához: net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.kpm "1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a ... (2010.09.24. 18:01) Rendőrök a CM-en: szolgálunk és megfélemlítünk
 • IGe: Az Orbán kormány mennyire is volt komcsi? 2010.02.18. 12:35 IGe vilagnezet.blog.hu/2010/02/18/az_orban_kormany_mennyire_is_volt_komcsi (2010.07.07. 17:14) Méltó Forma Szeretett Miniszterelnökünk Nyilatkozata számára

3096 nap

twitter.com/ka_steve

 • Hibás feed URL.

Humanista hírek

 • Hibás feed URL.