Köszönöm és folytassuk!

Kopiás Attila Steve 2011.10.18. 23:17

Köszönöm mindenkinek, aki eljött tegnap, jelenlétével vagy konkrét segítségnyújtással támogatta a demonstrációt.

Köszönöm mindenkinek, aki hírt adott előre az eseményről, és köszönöm mindenkinek, aki utólag beszámolt. 

Köszönöm a minden korrektül beszámoló sajtóorgánum munkatársainak a fokozott figyelmet, és külön köszönöm a 8ker blognak és a Kettős Mércének az ügy kiemelt támogatását. 

Köszönöm minden csoportnak, aki bármilyen módon támogatta az eseményt, így az Új Szemléletnek, az Ételt Az Életért Alapítványnak, a Gödör Klubnak, a Klu(b)élának, a Greenpeacenek, a Védegyletnek, a Társadalomelméleti Kollégiumnak, az Oltalom Egyesületnek, a Szolidaritás Mozgalomnak, valamint a Világforradalom és az Egymillióan a sajtószabadságért facebook csoportoknak.

Köszönöm Győri Péternek és Vecsey Miklósnak, a Menhely Alapítvány, BMSZKI és Máltai Szeretetszolgálat vezetőinek, hogy dacára annak, hogy Tarlós István tanácsadóiként eddig számos hajléktalanellenes intézkedésben azok koordinátoraként vettek részt, most eljöttek, és hogy személyesen kiálltak a hajléktalan emberek üldözése, megalázása és büntetése ellen.

Köszönöm mindazon politikusoknak, akik a parlamenti vitanap során vagy bárhol máshol kiálltak a hajléktalan emberek jogaiért. 

Legfőképp pedig köszönöm a Város Mindenkié csoport önkéntes aktivistáinak, hogy kevesebb, mint egy hét alatt minden idejüket és energiájukat ennek az egésznapos eseménynek a megszervezésére fordították. 

(Persze igazságtalan lennék, ha nem említeném meg a Fidesz politikusainak - főleg Kocsis Máté, Rogán Antal, Papcsák Ferenc, Tarlós István és Pintér Sándor - elévülhetetlen érdemeit, akik újra és újra olyan vérforraló embertelenséggel képesek megnyilvánulni a hajléktalan emberekről, ami egyre több emberben ébreszti fel az addig szunnyadó szolidaritást. Külön köszönöm Szabó Gábor folyamatos aktivitását. Látni, hogy Kocsis Máté korlátlan nyilatkozati jogkörrel felruházott, közpénzből fizetett polgármesteri tanácsadójaként napi 24 órában igyekszik bloghozzászólások és facebook kommentek tengerében támadni és személyeskedve ellehetetleníteni mindenkit, aki szolidaritás vállal az intézkedéseik áldozataival, folyamatosan megerősít mindannyiunkat abban a tudatban, hogy igenis számít mindaz, amit teszünk.)

Nem vagyok egy Rákay Phillip, így nem tudom, hogy 500 és 1000 között pontosan hányan lehettünk tegnap a Kossuth téren. De azt tudom, hogy soha ennyien nem mentek ki utcára azért, hogy hajléktalan emberekkel szolidaritást vállaljanak. És ez egy folyamat kezdete.

A hajléktalan emberek elleni támadások folytatódnak. Pont ma reggel dózerolták el Zuglóban jogellenesen az évek óta ott élő hajléktalan emberek bódéit várható építkezésre hivatkozva és őket ezáltal a téli éjszakába kényszerítve. (A kerület polgármestere Papcsák Ferenc, a börtönbüntetésről szóló törvénymódosítás egyik benyújtója, akit a jelek szerint nem zavar, hogy télen egész biztosan nem fog ott építkezés zajlani.) Miközben egyre több és több intézkedést tesznek az ellen, hogy a szállókról kiszorult hajléktalan emberek legalább szélvédett zugokban el tudják kerülni a megfagyást és kihűlést, várhatóan a hideg idővel egyre erősödni fog az a kommunikációs stratégia, amiben magukat az általuk üldözött és kiszorítani kívánt emberek megmentőinek fogják beállítani. Miközben idén először a tél beköszöntekor még egyáltalán semmilyen téli krízisterv nincs, miközben mindeddig nem jött létre egyetlen olyan szálláshely sem, ami lehetővé tenné, hogy a hajléktalan emberek biztonságos és emberhez méltó módon vészelhessék át legalább a telet, ők azzal fognak kampányolni, hogy a börtönbe zárással csak "nem hagyják, hogy bárki megfagyjon az utcán". De sorolhatnám tovább csak az utóbbi napokban felszínre került problémákat...

Mindezek miatt nagyon fontos, hogy folytassuk, amit elkezdtünk. A Város Mindenkié nem tudja, és nem is tudhatja egyedül vívni ezt a küzdelmet a hajléktalan emberek bebörtönzése ellen, valamint a milliókat érintő szociális és lakhatási válság megoldásáért. Ők egy olyan országot szeretnének, ahol minden ember méltó lakhatáshoz, biztonságos és egészséges környezethez való joga megvalósul. Nem csak a hajléktalan embereké, hanem a még lakásban élő, tömegesen elszegényedő embereké és a köztereket közlekedésre, szabadidő eltöltésére használó embereké is. Nem feladatuk, nem lehet feladatuk, hogy mindezért egyedül küzdjenek. 

Úgyhogy vegyétek fel velük a kapcsolatot! Írjatok az avarosmindenkie@gmail.com címre, jelezzétek, hogy szeretnétek kapni a havi hírlevelet és írjátok meg, mi egyébben tudtok segíteni, ha szükség lenne rá. Kövessétek az avarosmindenkie.blog.hu-t, lájkoljátok őket facebookon, és terjesszétek a híreket, amikor bármi történik. Én is, és A Város Mindenkié is folytatni fogjuk a kampányt, biztos, hogy lesz miben részt venni, lesz miben segíteni, de ehhez kapcsolatban kell állnunk; az kell, hogy lásd is, hogy mi történik épp. 

És még egyszer köszönök mindent.


A bejegyzés trackback címe:

https://rocknpol.blog.hu/api/trackback/id/tr843313252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Disclaimer: A blogban leírt gondolatok nem tükrözik semmilyen engem tagjai vagy szimpatizánsai közé soroló szervezet hivatalos vagy informális álláspontját, kivéve ha ez külön feltüntetésre kerül. Koncepció és stratégia nélkül a saját magánvéleményemet, spontán ötleteimet osztom meg itt.

Oszd meg

Friss topikok

  • Kopiás Attila Steve: @Avatar: net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=99400034.TV 1994. évi XXXIV. törvény a Rendőrségről "19. § (1) A jogszabályi előírások végrehajtását szolgáló rendőri intézkedésnek - ha t... (2011.10.24. 23:58) Ne várj másokra - csinálj valamit most!
  • Saman: Én a blogomban igyekeztem utána eredni annak, hogy ez a kudarctömeg alapvetően következik-e a kultúránkból. Amit a szerző leír a bevezetőben, az elég érdekes. A személyiség mit tud kezdeni azzal, ... (2011.10.24. 01:10) Nekem miért nem tetszik a rendszer?
  • : Ja, most olvasom, hogy azok azonos nagyságúak. Akkor minden OK. (2011.02.20. 22:21) Adózzanak a szegények!
  • Kopiás Attila Steve: Komolyan mondom, ha nem fagynának halálra emberek miatta, csak valami érdektelen témáról lenne szó, elképesztően szépnek tartanám művészi szempontból azt a képességet, hogy _minden_ _egyes_ _mondata... (2010.12.16. 17:18) A hajléktalan emberek elleni hadjárat aktuális állása
  • krumplib: Tetszik a szótár:-) A Facebook-on is van egy hasonló: www.facebook.com/pages/Ujbeszel-Szotar/106066146132625 (2010.12.05. 13:51) Újbeszél szótár a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez
  • Kopiás Attila Steve: @terasz9: "Megmondanád, hogy egészen pontosan milyen politikai berendezkedést képzelsz el, és azt hogy hívják, ill. melyik országban működik a gyakorlatban, ahol nem párt/pártok irányítják az ország... (2010.11.06. 18:20) Elegem van
  • becketman: Kösz az írást! Index-címlap idehozott és nagyon nem bántam meg. Az én fejemben is pörög már a gondolat egy ideje, most inspiráltál annyira, hogy elő is vegyem a témát! (2010.11.05. 19:49) Pár gondolat a hajléktalan emberekről
  • 1.szóló: helyesebben: "ne feledjük: a Magyar Köztársaságban PILLANATNYILAG minden hatalom a népé." - vagyis mind(össze)addig, amíg Lázár perzekútor nem vonja össze a szemöldökét egy "önálló indítvány" erejé... (2010.10.27. 14:43) Párt és állam
  • Kopiás Attila Steve: Ezt adaléknak még hozzáadnám a "joggyakorlat vs papíron szereplő jogszabályok" különbséglistához: net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.kpm "1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a ... (2010.09.24. 18:01) Rendőrök a CM-en: szolgálunk és megfélemlítünk
  • IGe: Az Orbán kormány mennyire is volt komcsi? 2010.02.18. 12:35 IGe vilagnezet.blog.hu/2010/02/18/az_orban_kormany_mennyire_is_volt_komcsi (2010.07.07. 17:14) Méltó Forma Szeretett Miniszterelnökünk Nyilatkozata számára

3096 nap

twitter.com/ka_steve

Nincs megjeleníthető elem

Humanista hírek

Nincs megjeleníthető elem

 
süti beállítások módosítása